En positiv nackdel!

Systembolaget_logo.svg.png

Det finns både för och nackdelar med Systembolaget, vårt kära monopol som ansvarar och bestämmer för alla drycker med alkohol över 3,5%. De ska verka neutralt och inte rekommendera åt något håll som kan uppfattas som marknadsföring med bakomliggande ekonomiskt intresse. Den gångna helgen som var blev inkorgen på både mail och sms överöst med dåliga erbjudanden om Black Friday. Detta fenomen som verkar lämnat just fredagen och blivit något veckoarrangemang med 15-20% rabatt på allt mellan himmel och jord, t.ex. apotek, vitvaror, mataffärer, kläder, mobilabonnemang där det verkar gå ut på att höja priserna först för att sedan sänka, succéidé! Här ser jag en fördel med Systembolagets mer strikta förhållningssätt, inte ett enda dåligt erbjudande! Något som annars är negativt blev nu positivt.

En annan rolig nyhet kring Systembolagets neutral marknadspolitik är de bruna kartonger vi hittar vid kassan. Där kan alla ställa av eventuella flaskor som skapar osäkerhet, ingen ska nu behöva lämna den långa kön för att ställa tillbaka en flaska och hamna sist i kön. Hur skulle det se ut om en svensk kom hem med en flaska för mycket? Dessa kartonger väckte istället en roligare idé hos några och ett lotteri var uppfunnet: stick ner handen och plocka upp någon flaska slumpmässigt, kanske kommer något spännande på kroken som inte testats tidigare? Systembolaget var snabba att dementera detta som en klok idé och tömmer kartongerna ganska snabbt men visst är det en rolig idé om man hinner före!